Een typetje animatie act … animeert – of niet?

Wat maakt een typetje, animatie act of walking around theater nou zo leuk? Het betrekken van omstanders bij je act! Op een manier waarbij je je veilig voelt als omstander.

typetje & animatie acteur: een vak apart

Animatie acteur (zijn) is een vak. Het idee dat het voldoende zou zijn om je als zwerver – het vreselijkste (stereo)typetje wat mij betreft – te verkleden en te doen alsof je dronken bent… ik gruw daarvan.
Een typetje spelen is niet voldoende. Het gaat er om dat je contact legt met de omstanders, een positief contact. Bang maken en afzeiken zijn daarbij uit den boze, humor ten koste van een ander ook!
Zelf vind ik dat je altijd een goed verhaal moet hebben: waarom ben je daar en waarom doe je wat je doet. Het liefst heb ik dat het ook resulteert in iets concreets. Bijvoorbeeld dat de omstanders met je mee gaan, zich voor je gaan in zetten. Maar in ieder geval: dat je ziet dat ze het leuk vinden; zelfs als ze niet met je mee gaan, bijvoorbeeld omdat ze dàt nou net wat te eng vinden.

acts-typetjes-animatie-19
de Feest Politie animeert

Zelf heb ik het liefst dat -maar dat is lang niet altijd mogelijk- er iets gebeurd dat van belang is voor de bijeenkomst.
Bijvoorbeeld dat je afsluit met een centrale scène, of, wat ons onlangs bij een familiefeest lukte: een zaal (met diskjockey) die maar niet wilde dansen aan het dansen krijgen.
Als je ziet dat, als je een half uur later vertrekt, de dansvloer vol is: kijk, dat schept nou echte bevrediging (zeker als je weet dat ik zelf eigenlijk helemaal niet van dansen hou)…

acts-typetjes-animatie-29
na de Feest Politie nodigde de Maffia uit tot de dans

Zelf vind ik mij een ‘beperkte’ animatie acteur. De vieze man speel ik graag. Vooral als hij foto’s van maffioso in comprimerende situaties mag laten zien. Oftewel foto’s van -bijvoorbeeld- een schoenenpoetsende Capo. Foto’s die we gebruiken in onze maffiaspelen….

acts-typetjes-animatie-32  acts-typetjes-animatie-33
één van onze vieze mannen, ik dus, zei de gek

Om vervolgens opgevolgd te worden door het Capo di tutti Capi typetje die de foto’s terug eist. Of anders….
Gevolgd door de politie inspecteur die dat dan weer moet oplossen. Wat een heel slechte atmosfeer oplevert zodat als slot de komst van een ‘healer’ gewenst is.

ga direct naar de foto’s van deze act:

meer foto’s van deze en andere theateracts op onze fotopagina

Eigenlijk dom om dat hier te vertellen, want eigenlijk heb ik zelf voor zulke acts helemaal geen tijd meer.
Maarrr  ….we hebben beslist acteurs die als animatie acteur niet alleen allround zijn, maar nog veel beter animeren….

 

klik hier voor meer info over onze theateracts, typetjes en animatie

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *